Sexleksaker – Rengöring & Hantering

sexleksaker rengöring

Vi på AmorsPilar.se är alltid noga med vad vi väljer att sälja. Kvalité och funktion är något vi lägger stor vikt vid innan vi lägger ut en sexleksak för försäljning i butiken. På så sätt anser vi att vi är med och påverkar tillverkarna att tänka mer kvalitetsinriktat.

Sexleksakerna utsätts naturligtvis för slitage och håller inte för oaktsam hantering. Om en sexleksak är böjbar betyder det inte att man kan böja sexleksaken hur mycket som helst, respektera sexleksakernas naturliga form. Jelly är ett material som tål att töjas relativt mycket, men drar man ut materialet för hårt kan det uppstå bristningar eller i värsta fall att materialet gör sönder.

Många sexleksaker innehåller även elektronik som är känslig för kraftiga stötar. Det kan vara lätt att glömma av det när det gäller sexleksaker. Elektroniken i en dildo är precis lika känslig som t.ex. i en mp3-spelare. En sexleksak kan lätt gå sönder om man tappar den i golvet. Hantera dina sexleksaker varsamt så håller dom för användning under en lång tid.

Vibratorer

Vibratorer håller länge om man använder dom ”snällt”. Kör man en vibrator på högsta hastighet för länge kan vibratorn bli varm och till slut brännas. Känner man att vibratorn börjar bli varm bör man dra ner på hastigheten eller helst stänga av den en stund så att den kallnar.

Batterier

Lämna aldrig kvar batterier i sexleksaker efter användning. Vissa produkter kan ligga och smygdra från batterierna utan att man märker det. Det kan leda till att batterierna tar slut och i värsta fall börjar läcka ut batterisyra som i sin tur förstör sexleksaken. Ta därför ur batterierna ur sexleksaken efter varje användning. Vissa sexleksaker har även en smart lösning genom att batterierna ligger i ett magasin för att lättare kunna tas ur och sättas i.

Sexleksaker med sladdansluten kontroll. T.ex. klitorisvibratorer

Sexleksaker med sladdansluten kontroll t.ex. klitorisvibrator har fördelen att man på ett mer bekvämt sätt kan justera vibrationsstyrka och funktion, utan att för den skull behöva avbryta stimulansen. Det man bör tänka på när det gäller sexleksaker med sladdansluten kontroll, är att aldrig utsätta sladden för belastning. Annars finns risken att sladden lossnar från sin infästning och resulterar i att din klitorisvibrator slutar att fungera.

Vattentäta sexleksaker

Det finns två viktiga saker att tänka på vid användning av vattentäta sexleksaker. Det första är att man alltid ska skruva åt batterilocket ordentligt så att gummipackningen får fullgod kontaktyta. Om inte batterilocket är ordentligt åtskruvat är sexleksaken inte längre vattentät. Skruva heller aldrig åt batterilocket med övervåld då det kan resultera i att gängorna förstörs eller att batterilocket spricker.

Den andra saken man bör tänka på är att man inte ska öppna och stänga batterilocket under fuktiga/blöta förhållanden. Det kan stänga in fuktig luft som på sikt ger korrision inuti batteriloppet, vilket i sin tur kan leda till att sexleksaken i värsta fall slutar att fungera. Ett bra tips för att undvika att det inte bildas kondensation innanför batterilocket, är att efter användning under fuktiga/blöta förhållanden förvara sexleksaken med batterilocket avskruvat.

Rabbit dildo

Kärt barn har många namn. Rabbitdildos är avancerade massagestavar som kan ge nästan vilken kvinna som helst orgasm. Många kvinnor som aldrig fått orgasm tidigare får det många gången första gången med hjälp av en Rabbit dildo, tack vare dess intensiva stimulans. Rabbitdildos håller oftast hög kvalité, men vid felaktigt handhavande kan Mr Rabbit gå sönder.

Viktigt att tänka på vid användning av är att aldrig strypa rotationen av pärlorna och toppen av dildon på ett onaturligt sätt, t.ex. med handen. Stryper man rotationen kan motorn/mekaniken bränna och gå sönder omgående. Det är tyvärr lätt hänt när man för första gången får pröva en rabbit dildo, att man av ren nyfikenhet även ”testar med handen” hur stark rotationen är. Det är ju riktigt trist om man råkar ha sönder sin nya Mr Rabbit på en gång, p.g.a. felaktigt handhavande. Dildo rabbit är endast ämnade för vaginal användning. Hantera din rabbitdildo med detta i åtanke så håller den för användning under en lång tid.

En annan sak man bör ha i åtanke är att Mr Rabbit förbrukar batterier relativt snabbt p.g.a. alla strömkrävande funktioner. Använder du din rabbit massagestav ofta är det därför rekommenderat att införskaffa uppladdningsbara batterier av högre kvalité. Uppladdningsbara batterier lönar sig snabbt ekonomiskt och är dessutom ett mycket bättre alternativ än engångsbatterier ur miljön-synvinkel.

Användning av glidmedel

Det finns en myt om att glidmedel endast är till för ”torra” kvinnor. Den myten är så fel som den kan bli. Glidmedel bidrar alltid till en lättare penetrering och därmed till en skönare och mer avslappnad upplevelse för båda parter. Dessutom bidrar glidmedlet till en mer erotisk känsla. Det finns även smaksatta glidmedel att köpa, vilket många uppskattar vid oralsex. Vi rekommenderar alltid glidmedel tillsammans med sexleksaker för vaginal och anal penetrering. Materialen jelly, silikon och latex m.fl. kan annars ge upphov till onödigt mycket friktion. Har du inte prövat glidmedel tidigare rekommenderar vi att du åtminstone ger det en chans. Vem vet, kanske blir du glatt överraskad.

Det finns dock en varning man bör ha i åtanke vid användning av glidmedel. Oljebaserade glidmedel har tyvärr en förmåga att lösa upp vissa typer av gummiliknande material såsom latex, jelly, cyberskin och silikon m.fl. och således förstöra produkten. Vi på AmorsPilar.se har valt att inte sälja oljebaserade glidmedel för att undvika att dessa tråkigheter uppkommer.

Rengöring och skötsel av sexleksaker

Rengöring är mycket viktigt när det gäller sexleksaker. Man bör alltid rengöra sina sexleksaker efter varje användning för att förhindra bakteriebildning, vilket kan leda till irritation och infektion på känsliga ställen. Det går utmärkt att skölja av sexleksaken under ljummet vatten, men var försiktig med sexleksaker som inte är vattentäta. Om man råkar få vatten innanför batterilocket ska man omgående ta bort batterilocket, hälla ut och torka av så mycket som möjligt av vattnet. Låt därefter vibratorn torka helt och hållet i rumstempratur. Använd inte hårtork eller dylikt som hjälpmedel.

Material såsom jelly och silikon, drar lätt till sig smuts och kräver mer noggrann rengöring och dammfri förvaring. Dessa material rengörs lättare med någon typ av rengöringsmedel som är speciellt lämpade för sexleksaker. Rengöringsmedel är något vi alltid rekommenderar eftersom dessa är skonsamma mot materialet och avlägsnar minst 99% av alla bakterier. Ett bra rengöringsmedel som vi rekommenderar är Invit Hygien.

Om en sexleksak har bifogade skötselanvisningar bör dessa läsas och efterföljas.

Undvik att använda en massagestav först analt och därefter vaginalt utan att rengöra dildon emellanåt. Bakterier som finns i baken kan lätt överföras till slidans känsliga slemhinnor och skapa irritation eller infektion. Ett bra sätt att undvika det är att dela upp sina sexleksaker i vaginala och anala sexleksaker. Ett annat bra tips är trä en kondom över dildon om man först vill använda den analt och därefter avlägsna kondomen vid vaginal användning.

Förvaring av sexleksaker

Vi rekommenderar att man förvarar sexleksakerna i dess originalförpackning eller i en plastpåse. Det finns även bra förvaringsaskar/påsar att köpa som är speciellt lämpade för sexleksaker. Förvara inte sexleksaker tillsammans med dammiga material såsom tyger eller liknande. Många sexleksaker har nämligen en aningen kladdig yta som lätt drar till sig dammpartiklar som sedan kan vara svåra att få bort. Vid förvaring i en lufttät plastpåse bör man vara speciellt noga med att sexleksaken är helt torr för att förhindra fuktbildning. Dom flesta sexleksaker är tillverkade i någon typ av gummi/plast. Dessa material innehåller ämnen som kan reagera med ämnen i andra sexleksaker eller dylikt, vilket kan leda till att sexleksaken förstörs. Förvara därför sexleksakerna åtskilda för att förhindra det och dessutom motverkar det bakteriespridning. Sexleksaker ska alltid förvaras på ett sätt som skyddar dom mot solljus och värme.

Att handla sexleksaker

Då vi som du kanske redan läst under Om Oss eller på startsidan lagt ner vår webbshop här på AmorsPilar.se, så rekommenderar vi dig att istället handla dina sexleksaker på Lastbryggan. Lastbryggan har sålt porrfilmer, sexhjälpmedel och sexleksaker online sedan 1994 och har ett stort utbud med allt du kan tänkas drömma om. Det spelar ingen roll om du är på jakt efter billiga sexleksaker, lyxiga och lite dyrare, för par eller till njutning på egen hand. Du hitta alla olika typer av leksaker hos dem, och de har ett enormt utbud inom alla genrer och kategorier.